17/04/2023

Miksi kihlauduin Kuusamon sijaan Monacossa?

Niin kuin viime kirjoituksessani kerroin, lähdin osakkaaksi bränditoimisto Sherpaan. Tämän tapahtuman jälkeen Sherpan yhdelle perustajaosakkaista Pauli Waromalle on useaan otteeseen kommentoitu, että mitä hel***tiä? ”Minkä ihmeen tähden olette ottaneet joukkoonne sen osaamattoman pellen!” Poikkeuksetta nämä kommentoijat ovat sellaisia, jotka eivät ole koskaan minua tavanneet tai kanssani työskennelleet.

Olen kokenut elämäni varrella vähättelyä ja vihaakin, se ei ole minulle uutta. Ystäväni, kuten Markus Räikkönen tai Veera Bianca, kokevat paljon ankarampaa kohtelua kuin minä, tiedän sen. Mielenkiintoista on kuitenkin huomata, että sitä myöten, kun minulla menee mukavasti ja kerron siitä, kiihtyvät pahat puheet myös siinä samalla. Mitä enemmän elämässäni tapahtuu hyviä asioita, sitä enemmän se herättää harmia sosiaalisen median kanavissa. Omat päivitykseni ovat ilmeisen ärsyttäviä - ja triggeröivät monia. Samaa totesi omistaan myös nuoremman polven ”flexaaja” Isac Elliott viime viikon Helsingin Sanomien haastattelussa. 

Lisää niistä elämäni hyvistä asioista. Menin viime viikolla kihloihin Monacossa. Ja some-kanavat huusivat jälleen. Tällä kertaa eivät ainoastaan siitä, kuinka pelle olen, vaan myös kihlattuni sai täyslaidallisen palautetta ihmisiltä, jotka eivät tunne häntä. ”Kullankaivaja! Mennyt kihloihin vain rahasta!” ja niin edelleen... Sosiaalisessa mediassa otettiin myös kantaa siihen, kuinka surkeaa aviomiesmateriaalia minä olen. Nämä kannanotot tulivat ihmisiltä, joiden aviomies en ole koskaan ollut. Valtaosaa en ole edes koskaan tavannut. Analyysit ovat silti kaikkitietäviä, viiltäviä. Jaoin kihlatulleni tulevan elämän varrelle seuraavan neuvon: valitse kolme ihmistä, kenen mielipiteillä on väliä. Muiden ajatukset sinusta ja elämästäsi voit unohtaa saman tien. 

Tiedostimme, että paikkana Monaco triggeröi varmasti enemmän kuin jos olisimme kihlautuneet Kuusamossa. Jos se on rikos, että haluaa lupautua toisilleen Etelä-Ranskassa ja iloisesti kertoa siitä, tulen ilolla tuomituksi. Tämä on itselleni kuitenkin hyvin vaikea käsittää. Ihmettelen myös sitä, että postauksiini viitaten moni on sanonut, että eikö kannattaisi vuodattaa yksityiskohtia someen vähemmän. Ei kannattaisi näyttää videoita shampanja- ja kaviaarilounailta, eikä ainakaan ylpeästi esitellä sormuksiaan kaikille. ”Eikö kannattaisi olla vähän vähemmän?” Mutta mitä jää jäljelle, jos en ole oma itseni?

Yhdeksi missiokseni nimeän nuorien yrittäjien inspiroimisen ja kannustamisen. Toivon, että he voivat minun esimerkkini myötä nähdä jotain muutakin kuin hillitysti talousmedian sivuilla kantaa ottavia yrittäjiä. Myös vallaton sotkamolainen, joka rakastaa nopeita autoja ja suoltaa somessa aitoa itseään, voi olla menestyneen yrittäjän malli. Meitä on monenlaisia, monenlaisilla taustoilla ja luonteenpiirteillä varustettuja - ja me kaikki voimme yltää korkealle.

Minuun otetaan tiuhaan yhteyttä ja tarjotaan mahdollisuuksia enkelisijoittajana tai hallitusammattilaisena. Tiedättekö, mitä yhteydenottajat vastaavat, kun kysyn syytä olla yhteydessä juuri minuun? He päätyivät kontaktoimaan juurikin erilaisen maineeni vuoksi. Ajattelen, että myös suomalaisissa pörssiyhtiöissä on aika alkaa uskaltaa sanoa suoraan räväköitäkin mielipiteitä kädenlämpöisten kommenttien sijaan. Liike-elämä tarvitsee erilaisia taustoja ja erilaisia ihmisiä sekä rohkeutta. Menestys syntyy siitä.

Siteeraan loppuun erästä sosiaaliseen mediaan tullutta kommenttia, joka istuu tähän yhteyteen mielestäni loistavasti. Eräs kommentoija kirjoitti näin: ”Luuleeko tämä vitun pelle, että ihmiset ovat kiinnostuneita hänen elämästään ja että hän pääsisi muka telkkariin?”

Vastaan tässä yhteisesti teille kaikille: MTV3 Katsomosta pääsee seuraamaan Flexaajat-sarjaa 18.4. alkaen. Myös minä, Juha-Petteri Kukkonen, olen sarjassa mukana. 


Juha-Petteri Kukkonen keskittyy niin enkelisijoittajana kuin hallitusammattilaisena innovatiiviseen tulevaisuuden rakentamiseen. Kukkonen on yksi Suomen aktiivisimmista alkuvaiheen kasvuyritysten enkelisijoittajista keskittyen viihteeseen, ruoka- ja juoma-alaan sekä teknologiaan.

Kukkonen on toiminut yrittäjänä 2000-luvun alusta asti ja aiemmin tuonut innovatiivista ajattelua muun muassa Kaslinkiin ja Fazeriin toimien yritysten luovana johtajana. Hän on kehittänyt menestyneen liikematkailijoille suunnatun CreateTrips -mobiilisovelluksen, joka nousi kymmenen ladatuimman sovelluksen joukkoon yli sadassa maassa vuonna 2014.

Sijoitusportfoliossaan Kukkosella on yrityksiä, jotka synnyttävät yhteiskuntaan parempaa ajattelua, hyvinvointia, merkityksellisiä trendejä ja parhaimmillaan muuttavat maailmaa. 43-vuotiaasta Kukkosesta kirjoitettu elämäkerta WSOY:n kustantamana ilmestyy keväällä 2023.

JUHA-PETTERI KUKKONEN
General Partner, Chairman
+358 40 770 2319
jp@kvkicapital.com