30/11/2021

Avoin työhakemus

Nyt suomalaiset yrittäjät kannattaa olla kuulolla. Olen valmis sijoittamaan merkittävän summan potentiaaliseen suomalaiseen kasvuyritykseen tai hankkimaan jopa enemmistöosuuden yrityksestä, kenties juuri sinun yrityksestäsi.

Vaikka parhaillaan Suomessa on pimeämpää kuin mörön hanurissa, oloni on energisempi kuin pitkään aikaan. Myös ajatukseni tuntuvat kirkkailta ja päämäärä on selkeytynyt. Kaivamallakaan en kuitenkaan ole löytänyt motivaatiota startata asioita aivan alusta - se ei tässä kohtaa tunnu oikealta tavalta. Sen sijaan pyrin löytämään pöydän, johon voin lyödä nämä kortit, joita nyt kannan mukanani. Tarjoan värisuoran; paitsi kansainvälistämisen sekä brändäämisen ammattitaitoani myös merkittävää pääomaa. Toivon löytäväni oikean matchin. Olen valmis alkamaan yhdessä muuttamaan tätä maailmaa!

Huomio 1M+ euroa vaihtavat kasvuyritykset! Yrityksen tarinaa kirkastamalla sekä rakentamalla oikeanlaisen brändin, voisimme lähteä yhdessä tosissamme kansainvälistymään. Voisimme viedä suomalaisen brändin maailmalle. Voisimme yhdessä jopa satakertaistaa liikevaihtomme tulevan kymmenen vuoden aikana. Ymmärrän, että pitää olla sopivalla tavalla hullu, että lähtee tekemään hommia kanssani. Minusta saa kuitenkin rinnalleen nälkäisen, aidon, rohkean, tinkimättömän sekä sosiaalisen yhtiökumppanin. Olen saanut tarjouksia usean eri kategorian yrityksiltä, mutta täydellistä liittoa ei ole vielä syntynyt. Saatankin odottaa juuri sinua.

Vastoin suomalaista sielunmaisemaa, olen hyvä kehumaan itseäni ja yritystä, kenen joukoissa seison. Lupaan laittaa peliin kaiken osaamiseni, avata kattavan verkostoni ja suoltaa yrityksen uusiksi kontakteiksi koko puhelinluetteloni sisällön. Ajattelen, että ruoka-ja juoma-alan yritykset sekä teknologiaa hyödyntävät, hyvinvointiin ja terveyteen keskittyvät yritykset, joissa on hyvällä tavalla skaalautumisen mahdollisuuksia, voivat saada minusta unelmakumppanin. 

Toimisin mielelläni yrityksessä esimerkiksi luovan johtajan tittelillä, tuo positio on minulle aiemmista työpaikoista tuttu ja sen olen kokenut omakseni, sekä sen avulla olen parhaiten voinut olla organisaatiossa avuksi. Roolini voisi myös olla esimerkiksi tarmokas hallituksen puheenjohtaja, joka ilolla ottaa tarpeen tullen seuraavaa yksisarvista korvista ja ryhtyy hommiin sekä mahdollistamaan asioita. Ajattelen, että meidän tulisi jakaa sama missio; kokea palavaa halua muuttaa maailmaa. 

En lähde mukaan yrityksiin “musta tuntuu” periaatteella, vaan silloin, kun osaset osuvat oikeasti kohdilleen. Takanani on hyvä tiimi, joka voi tukea yhteistä polkuamme monella tavalla. Uskon, että yhdessä voimme saada aikaan jotakin täysin poikkeuksellista - tehdä jälleen itselleni tutuksi tulleita mahdottomuuksia, rikkoa ennätyksiä ja kyllä;

muuttaa maailmaa.

Yhteydenottojanne innolla odottaen. Tulen mielelläni kertomaan itsestäni ja hihoissani olevista ässistä lisää henkilökohtaisesti.


Juha-Petteri Kukkonen keskittyy niin enkelisijoittajana kuin hallitusammattilaisena innovatiiviseen tulevaisuuden rakentamiseen. Kukkonen on yksi Suomen aktiivisimmista alkuvaiheen kasvuyritysten enkelisijoittajista keskittyen viihteeseen, ruoka- ja juoma-alaan sekä teknologiaan.

Kukkonen on toiminut yrittäjänä 2000-luvun alusta asti ja aiemmin tuonut innovatiivista ajattelua muun muassa Kaslinkiin ja Fazeriin toimien yritysten luovana johtajana. Hän on kehittänyt menestyneen liikematkailijoille suunnatun CreateTrips -mobiilisovelluksen, joka nousi kymmenen ladatuimman sovelluksen joukkoon yli sadassa maassa vuonna 2014.

Sijoitusportfoliossaan Kukkosella on yrityksiä, jotka synnyttävät yhteiskuntaan parempaa ajattelua, hyvinvointia, merkityksellisiä trendejä ja parhaimmillaan muuttavat maailmaa. 43-vuotiaasta Kukkosesta kirjoitettu elämäkerta WSOY:n kustantamana ilmestyy keväällä 2023.

JUHA-PETTERI KUKKONEN
General Partner, Chairman
+358 40 770 2319
jp@kvkicapital.com