28/05/2021

Showmies jo syntyessään – seuraavaksi televisioon?

Pitääkö sinne Instagramiin kaikki laittaa? No ei kaikkea, mutta paljon kyllä. Tarve olla esillä on itselläni ollut yksi selkeä piirre itsessäni jo pienenä. Muistan, että jo 80-luvulla kuvasimme kavereiden kanssa videokameralla videoita toisistamme - ja ai että, niitä oli nautinnollista katsoa. Koulun juhlissa itselläni oli kova halu päästä laulamaan, vaikka musiikkinumero oli todistuksessa vitonen. Sävelkorvan puuttuminen oli sivuseikka, kun lava veti puoleensa. Teini-ikäisenä innostuin poikabändeistä ja East 17 sai sielussani aikaan liikettä. Kajaanissa opiskellessani kauppaoppilaitoksessa meillä oli poikabändi, jonka kanssa kävimme esiintymässä eri kouluilla. Jälleen hyvä osoitus siitä, että nälkä ja asenne ovat tärkeämpi kuin se, että mikä arvosana todistukseen on rustattu.

Kun olin tehnyt yrityskaupat, tuli joitakin kyselyitä erilaisten televisioformaattien osalta. Kieltäydyin niistä silloin ja sanoin, että jos jokin, niin Leijonan luola kiinnostaisi. Kavereiden kanssa toki saunan lauteilla vitsinä ideoitiin, että viime vuosina useasti vaihtuneen parisuhdestatukseni takia viihdettä oltaisiin saatu aikaan myös Miljonäärille morsian -formaatilla. Se jäi meidän kaikkien onneksi kuitenkin totettamatta. Seiska-julkisuus ei sovi yhteen omien uratavoitteiden kanssa - tavoitteenani on ennemmin pysytellä Kauppalehden ja Talouselämän sivuilla. Silti estradi vetää puoleensa.

Slushin side eventissä - muistatteko niinä hyvinä aikoina, kun saimme vielä tavata toisiamme keskellä suuria ihmismassoja - olin yhdessä esiintyjälle asetetussa tulikokeessa. Ihmiset edessäni olivat kipanneet jo varsin monta lasillista, mölisivät keskenään ja repesivät keskenään naurun remakkaan tämän tästä. Muistan, että lavalle nouseminen jännitti, koska ajattelin, etten koskaan saisi ihmisten huomiota itseeni. 45 minuutin monologi aiheesta autokoulupohjalta huikeisiin yrityskauppoihin jälkeen kaikki olivat hiljaa. He hiljenivät jo silloin, kun avasin suuni. Muistan lavalla ymmärtäneeni, että paitsi viihdyin siinä, myös osasin kertoa asioista mukaansatempaavasti. Hyvät tarinat kiinnostavat ja inspiroivat, puheeni jälkeen eteeni muodostui jono, kun ihmiset halusivat tulla juttusille. Muistan ajatelleeni, että olin jollakin tavalla omalla paikallani lavalla, ihmisten kanssa.

Kun sopivaa formaattia ei vielä ole löytynyt - olen päättänyt kehittää sellaisen itse. Uskon, että yrittäjyyden, itseensä uskomisen ja unelmien tavoittelun kaltaiset aiheet kiinnostavat. On myös mielenkiintoista pohtia, että miten syntymäpaikka, josta harva tähtää siisteihin sisätöihin vaikuttaa siihen, mistä edes osaa unelmoida. Ruoka- ja juoma-alan tulevaisuus ansaitsee myös lisää puhetta, viisaiden päiden yhteen lyömistä sekä suurempia suunnitelmia - nekin kuuluvat aihelistalleni omassa formaatissani. Syksyllä on tarjoitus julkaista kyseinen kahdeksan osainen Youtube-minisarja, jossa seitsemään aiheet ovat jo lukittu. Aiheita ovat esimerkiksi yrittäjän työn ja yksityiselämän balanssin haasteet, millaista on enkelisijoittajan arki ja miten päätyy autokoulupohjalta hallitusammattilaiseksi. Ajattelimme tiimini kanssa tehdä 8 osaa - joten yhden aiheen valinta olisi sinun harteillasi - mikä se mielestäsi pitäisi olla?

Showmies jo syntyessään - lupaan, että tällä kertaa en laula, mutta uskon, että kiinnostut silti.


Juha-Petteri Kukkonen keskittyy niin enkelisijoittajana kuin hallitusammattilaisena innovatiiviseen tulevaisuuden rakentamiseen. Kukkonen on yksi Suomen aktiivisimmista alkuvaiheen kasvuyritysten enkelisijoittajista keskittyen viihteeseen, ruoka- ja juoma-alaan sekä teknologiaan.

Kukkonen on toiminut yrittäjänä 2000-luvun alusta asti ja aiemmin tuonut innovatiivista ajattelua muun muassa Kaslinkiin ja Fazeriin toimien yritysten luovana johtajana. Hän on kehittänyt menestyneen liikematkailijoille suunnatun CreateTrips -mobiilisovelluksen, joka nousi kymmenen ladatuimman sovelluksen joukkoon yli sadassa maassa vuonna 2014.

Sijoitusportfoliossaan Kukkosella on yrityksiä, jotka synnyttävät yhteiskuntaan parempaa ajattelua, hyvinvointia, merkityksellisiä trendejä ja parhaimmillaan muuttavat maailmaa. 43-vuotiaasta Kukkosesta kirjoitettu elämäkerta WSOY:n kustantamana ilmestyy keväällä 2023.

JUHA-PETTERI KUKKONEN
General Partner, Chairman
+358 40 770 2319
jp@kvkicapital.com