17/05/2021

Et ikinä arvaa, mitä tapahtuu viiden vuoden kuluttua

Kevään kunniaksi päätin listata tavoitteeni siitä, missä aion olla viiden vuoden kuluttua. Jotta todella tulen tekemään tästä totta, aion jakaa sen myös teidän kanssanne. Ehkä siellä teissä on joku, joka tulee olemaan merkittävässä roolissa haaveiden toteuttamisen matkallani. 

Pidän enkelisijoittajan työstäni ja aion jatkaa pääomasijoittamisen saralla myös viiden vuoden kuluttua. Uskon kuitenkin, että sijoitustoimintani on tuolloin entisestään ammattimaistunut - kenties teen töitä jo tiimin kanssa. Viiden vuoden kuluttua fokukseni on siirtynyt enemmän keskisuuriin kasvuyrityksiin - niihin, joiden liikevaihto on vähintään 10 miljoonaa euroa. Näillä yrityksillä on myös selkeä mahdollisuus kansainvälistyä ja edellytykset sitä kautta kasvaa yhä suuremmaksi. Toimiala pitää - ruoka- ja juoma-ala, sekä hyvinvointi - niille palan ja sinne minulla on paljon annettavaa. Yritysten määrällä ei niinkään ole väliä, mutta laadulla sitäkin enemmän.

Olen jo nyt saanut mahdollisuuden toimia isoille pääomasijoitusyhtiöille neuvonantajana ruoka-alan osaamista vaativien kohteiden osalta. Koen, että näin minulla on mahdollisuus koko ajan vankistaa myös omaa osaamistani, kun pääsen näkemään alaa ja sijoituskohteita myös erilaisten näkymien kautta. Oman ammattitaitoni vahvistaminen onkin jotakin, joka ei lopu koskaan. Seuraan, luen, havainnoin ja imen tietoa alasta itseeni koko ajan, ja tulen tekemään niin yhä enenevissä määrin jatkossa.

Tuon tällä hetkellä osaamista yhteensä viidentoista yrityksen hallituksiin tai toimin neuvonantajana. Viimeistään viiden vuoden sisällä uskon minulle avautuneen 2-3 paikkaa pörssiyhtiöiden hallituksissa. Hallitustyöskentely tulee itselleni ammattimaisemmaksi koko ajan ja alan myös selvemmin nähdä ne paikat ja kohdat, joissa voin omalla osaamisellani olla yrityksen vahvistusjoukoissa. Yksi suurista haaveistani on, että saisin olla todistamassa, kun jokin sijoitusyrityksistäni breikkaa isosti kansainvälisille areenoille. Uskon siihen mahdollisuuteen useammankin yrityksen kohdalla.

Siinä niitä olisi, nippu ammatillisia unelmiani. Sanotaan, että haaveet pitäisi uskaltaa sanoa ääneen - monestakin syystä. Ennen kuin lähden jahtaamaan unelmiani ja päästän sinut jahtaamaan omiasi, kerron vielä muutaman jo toteutuneen, tärkeän unelman.

Energiajuomat ovat vielä kovassa nosteessa, mutta maailmaa huutaa yhä enenevissä määrin rauhoittumisen perään. Meditaatio-applikaatiot ovat suositumpia kuin koskaan - niinpä uskon, että energiajuomien vastakohdat - zen-juomat - tulevat vielä olemaan kova bisnes. Unelmani toteutui ja olen mukana tekemässä YSUB:in osalta tuosta isosta breikistä totta.

Taimi.Loven tuotteet ovat tuoneet minulle hyvinvointia arkeeni. Voin paremmin kuin pitkään aikaan, nukun hyvin ja olen virkeä päivisin. Uskon, että yhtenä asiana on Taimi.Loven tuotteita kiittäminen. Heidän tuotteensa tavoittavat ja tuovat hyvinvointia yhä useammalle.

Foodin, tuorein lupaukseni, auttaa minua ja maailmaa syömään terveellisemmin sekä paremmin. Olenkin tehnyt oman henkilökohtaisen lupauksen voida vieläkin paremmin, ja unelmani tuli toteen, kun pääsin mukaan Foodinin toimintaan tekemään hyvästä muutoksesta itselleni ja muulle maailmalle totta. 

Lähdin alkuvuodesta mukaan planeettaystävällisiä lastenruokia valmistavan Green Planet Astronautsin toimintaan. He ovat jo todella hyvässä vaiheessa matkalla kohti kansainvälistä menestystä - tekemässä yhtä yllä olevista haaveistani todeksi. Unelma olla mukana heidän - ja monen muun yrityksen toiminnassa. Teitä on jo vaikuttava rypäs - - plig, plig - unelmia toteutuu toinen toisensa perään! 

Tänään pääsin taas liki omalta kynnykseltäni mereen uimaan, yksi pieni toteutunut unelma sekin, ihanat, terveet pojat elämässä mukana. Onnenpoika, monta haavetta toteutunut, moni parhaillaan todeksi tekeytymässä. 


Juha-Petteri Kukkonen keskittyy niin enkelisijoittajana kuin hallitusammattilaisena innovatiiviseen tulevaisuuden rakentamiseen. Kukkonen on yksi Suomen aktiivisimmista alkuvaiheen kasvuyritysten enkelisijoittajista keskittyen viihteeseen, ruoka- ja juoma-alaan sekä teknologiaan.

Kukkonen on toiminut yrittäjänä 2000-luvun alusta asti ja aiemmin tuonut innovatiivista ajattelua muun muassa Kaslinkiin ja Fazeriin toimien yritysten luovana johtajana. Hän on kehittänyt menestyneen liikematkailijoille suunnatun CreateTrips -mobiilisovelluksen, joka nousi kymmenen ladatuimman sovelluksen joukkoon yli sadassa maassa vuonna 2014.

Sijoitusportfoliossaan Kukkosella on yrityksiä, jotka synnyttävät yhteiskuntaan parempaa ajattelua, hyvinvointia, merkityksellisiä trendejä ja parhaimmillaan muuttavat maailmaa. 43-vuotiaasta Kukkosesta kirjoitettu elämäkerta WSOY:n kustantamana ilmestyy keväällä 2023.

JUHA-PETTERI KUKKONEN
General Partner, Chairman
+358 40 770 2319
jp@kvkicapital.com