22/04/2021

Yhteinen matkamme alkaa – kunnia seistä Foodinin joukoissa

Tiedättekö ne hetket, kun yht’äkkiä ymmärrät eläväsi todeksi jotakin uutta alkua, sellaista aivan viriävää ja pientä vasta? Mutta silti, sillä hetkellä sinulle tulee tunne, että tässä saattaisi nyt olla jotakin, mihin tarttua. Slushissa 2019, koin tällaisen hetken, kun juttusilleni tuli Mikko Isoniemi, entinen kollegani 15 vuoden takaa. Hän sanoi, että minun pitäisi tutustua tarkemmin erääseen yritykseen. Me molemmat haistoimme potentiaalin.

Nyt paperit on allekirjoitettu ja olen Foodinissa virallisesti mukana, hallituksen jäsenenä ja enkelisijoittajana. Foodin on portfoliooni unelmasijoitus. Paitsi se, että allekirjoitamme saman ideologian hyvän ravinnon merkityksestä ihmisille, me myös uskomme maailman muuttamiseen tuon hyvän ravinnon ja ihmisten tottumusten muuttamisen avulla. Sen lisäksi, sokerittomana pähkinävoina pohjalla, me uskomme Foodinin kansainvälistymisen potentiaaliin. Tarkemmin määriteltynä, uskomme siihen suuresti.

Foodin on suomalainen perheyritys, joka valmistaa ja maahantuo luomuelintarvikkeita ja luonnontuotteita. Yrityksen arvot ovat juurtuneet vankasti sen dna:han; omissa tuotteissa koko tuotantoprosessi on vaalittu ja parhaaseen vireeseen hiottu, maahantuodut tuotteet valitaan nekin erityisen tarkasti. Yrityksen toimista hyötyvät niin kuluttajat - puhtaamman ja paremman ravinnon muodossa - kuin planeetta; muun muassa Foodinin tehdas Vaajakoskella Jyväskylässä käy kokonaan ympäristöystävällisellä aurinkoenergialla. Alusta loppuun puhdasta, ja yrityksen arvojen mukaista, ajattelua.

Foodiniin mukaan lähteminen tehtiin hiljalleen ja rauhassa. Tutustuimme yrittäjäparin, Maria ja Lasse Jalkasen, kanssa toisiimme. Näin sain itse lähietäisyydeltä seurata heidän tapaansa työskennellä, paloa yrityksen kasvattamiseen ja nälkää valloittaa yhä uusia markkinoita. Samalla saimme alkaa rakentaa ystävyyttä - parhaassa tapauksessa käy näin onnekkaasti, että erityisen upeat ihmiset tulevat hyvän sijoituksen kaupanpäällisinä. Samalla, kun olemme istuneet iltoja yhdessä, laittaneet ruokaa, saunoneet ja uineet Jyväskylän avannon vesissä, olen myös saanut itse näyttää väläyksiä siitä omasta potentiaalistani, millä uskon olevan Foodinin tulevaisuudelle merkistystä.

Foodin on onnistunut tekemään teräviä liikkeitä. Seuratessani yrityksen taivalta lähietäisyydeltä, hurrasin itsekseni Foodinin palkatessa kaupalliseksi johtajaksi kokeneen ketun, SOK:n entisen valikoimapäällikön Samuli Ylisuvannon. Minä ja yrityksen kehitysjohtaja Jaakko Halmetoja olemme ensimmäiset perheen ulkopuoliset omistajat. Tarkasti ja harkiten, arvojen mukaisesti etenemme nyt yhdessä. On kunnia olla tässä tulevaisuuden ruokabrändissä mukana rakentamassa ainutlaatuista menestystarinaa - hioa saman pöydän äärellä ekologisella aurinkoenergialla tehtävää maailmanvalloitusta.


Juha-Petteri Kukkonen keskittyy niin enkelisijoittajana kuin hallitusammattilaisena innovatiiviseen tulevaisuuden rakentamiseen. Kukkonen on yksi Suomen aktiivisimmista alkuvaiheen kasvuyritysten enkelisijoittajista keskittyen viihteeseen, ruoka- ja juoma-alaan sekä teknologiaan.

Kukkonen on toiminut yrittäjänä 2000-luvun alusta asti ja aiemmin tuonut innovatiivista ajattelua muun muassa Kaslinkiin ja Fazeriin toimien yritysten luovana johtajana. Hän on kehittänyt menestyneen liikematkailijoille suunnatun CreateTrips -mobiilisovelluksen, joka nousi kymmenen ladatuimman sovelluksen joukkoon yli sadassa maassa vuonna 2014.

Sijoitusportfoliossaan Kukkosella on yrityksiä, jotka synnyttävät yhteiskuntaan parempaa ajattelua, hyvinvointia, merkityksellisiä trendejä ja parhaimmillaan muuttavat maailmaa. 43-vuotiaasta Kukkosesta kirjoitettu elämäkerta WSOY:n kustantamana ilmestyy keväällä 2023.

JUHA-PETTERI KUKKONEN
General Partner, Chairman
+358 40 770 2319
jp@kvkicapital.com