25/01/2021

Kaura, rakas kaura – tehdäänkö taas ihmeitä yhdessä? Green Planet Astronauts on kanssani tärkeällä asialla

Hollywood-näyttelijä Jennifer Garner piti inspiroivaa puhetta, ja minä kuuntelin hiljaa. Vuosi oli 2018, Expo West -ruokamessut Kaliforniassa, ja Garner kertoi Once Upon Time in Farm -lastenruokabrändistään. Muistan silloin ajatelleeni, että olisipa inspiroivaa opettaa ihmisiä syömään paremmin jo lapsesta lähtien. Maailma vastasi haaveeseeni kaksi vuotta myöhemmin.

Olen yksi kasvis- ja kaurapohjaisia lastenruokia valmistavan Green Planet Astronautsin sijoittajista. Meitä lähti syksyllä alkaneella rahoituskierroksella mukaan vaikuttava joukko, on kunnia olla yrityksessä mukana. Tarkoituksena on toteuttaa paitsi Green Planet Astronautsin paremman maapallon puolesta taistelevan mission lisäksi omaani; auttaa ihmisiä syömään paremmin. Idea on nerokas, kun taaperolle isketään kasviksia sisältävä, maistuva kaurasmoothie käteen, he oppivat syömään paremmin jo nappulasta pitäen. Kasviksien mausta ja vaikkapa kauramaidosta, tulee näin tuttuja, rakastettuja makuja. 

Jo silloin, kun omat poikani olivat nuorempia, aloin miettimään ravintoa ja sen merkitystä syväluotaavammin. Ei ole aivan sama, mitä suustamme pistämme alas - kaukana siitä. Eritoten omien lasten kasvattaminen on toiminut oivana motivaattorina etsiä ja rakentaa uusia, yhä parempia ja terveellisempiä tapoja. Yksi tärkeistä tavoista on kasviperäinen ravinto; parhaimmillaan sellainen, jota syömällä voi myös muuttaa maailmaa, suupala kerrallaan. 

Toinen missioni yrityselämässä on viedä suomalaisia brändejä maailmalle. Tämäkin osuu yhteen Green Planet Astronautsissa mukana olon kanssa. Heissä on kansainvälistä potentiaalia ja sijoittajakierroksella haettiinkin juuri apua ja tukea kansainvälistymiseen. Ilo olla apuna siinäkin asiassa. Tukea tulemme antamaan - ja jakamaan myös omia oppejamme sen osalta. Palatakseni hetkeksi Expo West -messuhin - todennäköisesti seuraavan kerran 2022 Los Angelesissa järjestettäviin. Jokaisen suomalaisen, kasvua halajavan ruokabrändin tulisi vierailla kyseisillä messuilla. Jokaisessa tapauksessa saa hyvän ravistelun todellisuuteen sen suhteen, mitä hyvältä brändiltä vaaditaan. Ja parhaassa tapauksessa voi vielä törmätä kuvankauniisiin Hollywood-tähtiin, jotka voivat sysätä ajatukset minne tahansa.

Omalla tavallaan olen palannut nyt juurilleni, Green Planet Astronauts kun käyttää myös kauraa tuotteissaan. Raaka-aineena kaura onkin erinomainen, tunnen sen muodot ja käänteet liki kuin omani. Jälleen joudun myös alleviivaamaan tiimin ja ennen kaikkea tekijän asenteen tärkeyttä. Green Planet Astronautsin perustaja Milla Westerling on tekijä, joka todella omaa yrittäjän asenteen - ilman sitä, en itse sitoudu yrityksiin mukaan. Kun sain rinnalleni vielä näin kovan sijoittajajoukon - Stefan LindbergAli OmarHannu Ryöppönen, Andreas Rosenlew sekä Julia Jouhki - olemme hienon asian äärellä kaikki, kuulet tästä brändistä takuulla lisää. 


Juha-Petteri Kukkonen on yrittäjän sielun omaava enkelisijoittaja ja hallitusammattilainen. Kukkonen luotsasi yhdessä veljiensä kanssa suomalaisen Kaslinkin menestykseen ja vei suomalaisen kauran maailmalle. Kaslink myytiin kesäkuussa 2019 Fazerille. Yrityskaupan jälkeen Juha-Petteri Kukkonen toimi loppuvuoden Fazerin luovana johtajana.

KVKI Capital on 2015 perustettu pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa innovatiivisiin ruoka-, sekä juoma-alan yrityksiin ja tukee niitä kansainvälistymään sekä rakentamaan brändejä, joita kuluttajat rakastavat. Yritys on mukana tuomassa kansainvälistymiseen ja brändäämiseen keskittyvää osaamistaan muun muassa Pupu-, Bär Bar- ja YSUB- yrityksiin. Juha-Petteri Kukkonen on KVKI Capitalin perustaja ja yksi omistajista.

JUHA-PETTERI KUKKONEN
General Partner, Chairman
+358 40 770 2319
jp@kvkicapital.com