25/01/2021

Kaura, rakas kaura – tehdäänkö taas ihmeitä yhdessä? Green Planet Astronauts on kanssani tärkeällä asialla

Hollywood-näyttelijä Jennifer Garner piti inspiroivaa puhetta, ja minä kuuntelin hiljaa. Vuosi oli 2018, Expo West -ruokamessut Kaliforniassa, ja Garner kertoi Once Upon Time in Farm -lastenruokabrändistään. Muistan silloin ajatelleeni, että olisipa inspiroivaa opettaa ihmisiä syömään paremmin jo lapsesta lähtien. Maailma vastasi haaveeseeni kaksi vuotta myöhemmin.

Olen yksi kasvis- ja kaurapohjaisia lastenruokia valmistavan Green Planet Astronautsin sijoittajista. Meitä lähti syksyllä alkaneella rahoituskierroksella mukaan vaikuttava joukko, on kunnia olla yrityksessä mukana. Tarkoituksena on toteuttaa paitsi Green Planet Astronautsin paremman maapallon puolesta taistelevan mission lisäksi omaani; auttaa ihmisiä syömään paremmin. Idea on nerokas, kun taaperolle isketään kasviksia sisältävä, maistuva kaurasmoothie käteen, he oppivat syömään paremmin jo nappulasta pitäen. Kasviksien mausta ja vaikkapa kauramaidosta, tulee näin tuttuja, rakastettuja makuja. 

Jo silloin, kun omat poikani olivat nuorempia, aloin miettimään ravintoa ja sen merkitystä syväluotaavammin. Ei ole aivan sama, mitä suustamme pistämme alas - kaukana siitä. Eritoten omien lasten kasvattaminen on toiminut oivana motivaattorina etsiä ja rakentaa uusia, yhä parempia ja terveellisempiä tapoja. Yksi tärkeistä tavoista on kasviperäinen ravinto; parhaimmillaan sellainen, jota syömällä voi myös muuttaa maailmaa, suupala kerrallaan. 

Toinen missioni yrityselämässä on viedä suomalaisia brändejä maailmalle. Tämäkin osuu yhteen Green Planet Astronautsissa mukana olon kanssa. Heissä on kansainvälistä potentiaalia ja sijoittajakierroksella haettiinkin juuri apua ja tukea kansainvälistymiseen. Ilo olla apuna siinäkin asiassa. Tukea tulemme antamaan - ja jakamaan myös omia oppejamme sen osalta. Palatakseni hetkeksi Expo West -messuhin - todennäköisesti seuraavan kerran 2022 Los Angelesissa järjestettäviin. Jokaisen suomalaisen, kasvua halajavan ruokabrändin tulisi vierailla kyseisillä messuilla. Jokaisessa tapauksessa saa hyvän ravistelun todellisuuteen sen suhteen, mitä hyvältä brändiltä vaaditaan. Ja parhaassa tapauksessa voi vielä törmätä kuvankauniisiin Hollywood-tähtiin, jotka voivat sysätä ajatukset minne tahansa.

Omalla tavallaan olen palannut nyt juurilleni, Green Planet Astronauts kun käyttää myös kauraa tuotteissaan. Raaka-aineena kaura onkin erinomainen, tunnen sen muodot ja käänteet liki kuin omani. Jälleen joudun myös alleviivaamaan tiimin ja ennen kaikkea tekijän asenteen tärkeyttä. Green Planet Astronautsin perustaja Milla Westerling on tekijä, joka todella omaa yrittäjän asenteen - ilman sitä, en itse sitoudu yrityksiin mukaan. Kun sain rinnalleni vielä näin kovan sijoittajajoukon - Stefan LindbergAli OmarHannu Ryöppönen, Andreas Rosenlew sekä Julia Jouhki - olemme hienon asian äärellä kaikki, kuulet tästä brändistä takuulla lisää. 


Juha-Petteri Kukkonen keskittyy niin enkelisijoittajana kuin hallitusammattilaisena innovatiiviseen tulevaisuuden rakentamiseen. Kukkonen on yksi Suomen aktiivisimmista alkuvaiheen kasvuyritysten enkelisijoittajista keskittyen viihteeseen, ruoka- ja juoma-alaan sekä teknologiaan.

Kukkonen on toiminut yrittäjänä 2000-luvun alusta asti ja aiemmin tuonut innovatiivista ajattelua muun muassa Kaslinkiin ja Fazeriin toimien yritysten luovana johtajana. Hän on kehittänyt menestyneen liikematkailijoille suunnatun CreateTrips -mobiilisovelluksen, joka nousi kymmenen ladatuimman sovelluksen joukkoon yli sadassa maassa vuonna 2014.

Sijoitusportfoliossaan Kukkosella on yrityksiä, jotka synnyttävät yhteiskuntaan parempaa ajattelua, hyvinvointia, merkityksellisiä trendejä ja parhaimmillaan muuttavat maailmaa. 43-vuotiaasta Kukkosesta kirjoitettu elämäkerta WSOY:n kustantamana ilmestyy keväällä 2023.

JUHA-PETTERI KUKKONEN
General Partner, Chairman
+358 40 770 2319
jp@kvkicapital.com